Om oss

Dansestudioet ble opprettet i 2002 av Synnøve Stokke. Vi flyttet inn i egne lokaler «Gamle Biblioteket» og hadde offisiell åpning der i 2003.
Fom høsten 2009 har Synnøve Stokke, Lene Ripnes og Lotte Ramstad vært innehavere av studioet, med Synnøve Stokke som daglig leder.

Det er et svært godt miljø på Dansestudioet, både blant lærere og elever. Hos oss er alle like viktige!
Dette er nok noe av grunnen til at våre dansere oppnår så gode resultater og er så ettertraktet blant byens kultur-og forretningsliv. Flere av våre elever har gått videre med dansen, både som utøvende dansere og som instruktører.

Lokaliteter

Dansestudioet holder til i » det gamle biblioteket » bak tinghuset på Kongens Plass. Vi har sportsgulv på to av salene, og på «blårommet» har vi speil og barrer. Vi pusset opp lokalene hele sommeren 2003 og bygde om rom og la nytt gulv . Så Dansestudioet har lokaler spesielt med tanke på at det er danseundervisning og trening her hver dag! Vi har en deilig avslapnings-krok med sofaer og bord.

Hvem trener her:

Dansestudioet har ca 400 elever fra 2 år og oppover. Vi har timer for helt nybegynnere og for dansere som ønsker avanserte , tekniske timer. Så hos oss finner du alle slags dansere på alle nivåer. «Dancing Divas» er Dansestudioets eget kompani som har opptak hver høst !

Hvilke timer kan vi tilby?:

Se danseklasser! Vi har timer for alle !! Vi ønsker alle som kommer hjertelig velkommen og vil ta godt vare på deg/ dere , og hjelpe til med å finne riktig nivå og riktig timer for deg. Vi tilbyr det meste innen dans og teknikk og har de siste trendene innen dans.
DS har svært flinke og kvalifiserte pedagoger ( se under instruktører!). På timeplanen har vi 38 klasser per uke. ( se timeplan)

Opptredener:

Dansestudioet har årlige juleforestillinger og sommershow hvor alle våre elever får delta !
Danserne våre deltar ellers i året på div. show, festivaler og messer.
DS er et kjent innslag i Kristiansund og omegn sitt kulturliv.(se merittliste)

Skolereglement:

Innmelding er forpliktende for et semester av gangen.
Semesteravgiften skal betales forskuddsvis dvs. senest innen utgangen av 2. kursuke
Dansestudioet har intet ansvar for elevenes personlige effekter eller verdisaker
Dansestudioet har intet ansvar for skader eleven måtte pådra seg eller for uhell som måtte skje innen studioets område
Eleven har ikke anledning til å benytte danser/koreografier innstudert ved studioet uten samtykke

Filosofi:

Vi, på dansestudioet, ønsker å overbringe elevene våre en livslang kjærlighet for dans, musikk
og bevegelse. Sammen er vi forpliktet til filosofien om at kunstformen dans er for alle.
Derfor ;vår instruksjons-strategi er basert på en utvikling av tekniske og kunstneriske danseferdigheter, men samtidig skal vi ha forståelse for og verdsette forskjeller blant elevene både i forhold til nivå, evner og egne målsetninger..
Instruktørene på studioet er forpliktet til å holde et inkluderende , ikke-konkurrerende klassemiljø.
Dansestudioet følger ferie-og fridagene til grunnskolen i Kristiansund.

Spørsmål og råd:
Hvordan velge riktig time?
Spør! Kom med spørsmålene dine til oss per telefon , mail eller «in person», og vi kan hjelpe deg .
Se! Du kan alltids observere en klasse gratis. Alt du trenger å gjøre er å snakke med instruktøren som skal ha timen.
Gjør!! La kroppen din fortelle deg. Ingenting kan sammenlignes med erfaringen av å prøve en time. Prøv forskjellige timer og med forskjellige instruktører. Hold deg til klassen(e) som gir deg en følelse av inspirasjon, glede og lyst.
Hva kan jeg forvente av min første dansestudio-time?
Du kan forvente masse moro! På dansestudioet har vi troen på at dans er for alle, uansett alder, kroppstype eller erfaring. Uansett om du er fersk eller om du har dansebakgrunn, så vil du finne en plass for deg i vårt dansemiljø. Som nybegynner kan du også forvente at du kanskje vil oppleve en smule frustrasjon når du skal innøve en koreografi (se under)
Hvordan holde tritt med det som skjer i timene?
Alle på dansestudioet har lov til å være nybegynnere. Alle har en eller annen gang hatt følelsen av å være «a little lost» i en dansetime eller hatt følelsen av å være den eneste personen som ikke «har det».Bare husk at minnet til musklene er mye mer effektivt enn hjernen når det gjelder bevegelse. Det betyr ,- fortsett- du vil få det til etter hvert. Ha også i bakhodet at noen av våre elever har danset hos Synnøve i 13-14 år!! Så ikke sammenlign deg med de andre, se din egen fremgang !!
Begynn med å fokusere på fotarbeidet , deretter plusser du på armene. Følg de store linjene; om alle begever seg mot høyre, så gjør det ! Og, lytt til kroppen din og unngå overanstrengelser ved gradvis å opparbeide styrke, mykhet og utholdenhet.
Husk ; du gjør noe nytt! Det tar som oftest flere timer før du vil føle at du er helt på høyde og mestrer alle koreografiene. Men det er desto mer en unik opplevelse den timen du gjør det , og du tenker ;YES!!!